Tippek futáshoz, Edzéstervek

Futás babakocsival

Babakocsival futni elég nehéz, ha még nem csinálta az ember. Nem csak magunkra, hanem a gyerekünkre is kell figyelnünk. Ezen kívül még tolnunk is kell a kocsit, ami nem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik. De ha sikerül elsajátítanunk a technikát, akkor egy nagyon jó program. Itt most felsorolok pár tippet, ami élvezetesebbé fogja tenni az edzést.

Tipp babakocsis futáshoz #1: Válaszd ki a megfelelő babakocsit

Nem minden babakocsi alkalmas futásra, mert kicsi a kereke, vagy rázkódik futás közben. Ellenőrizd, hogy neked ne legyen ilyen problémád.

futás-babakocsival

Tipp babakocsis futáshoz #2: Ne fogd túl erősen a kocsit

Az elején valószínűleg nagyon erősen fogod fogni majd a babakocsit, de idővel próbálj arra törekedni, hogy a futásra is tudj koncentrálni, és próbálj meg úgy is futni, hogy csak 1 kézzel fogod a babakocsit.

Tipp babakocsis futáshoz #3: Legyél felkészülve mindenre

Vigyél magaddal mindent: naptejet, szúnyogriasztót, kiskönyvet, vizet, pelenkát, hogy ne az legyen, hogy haza kell menned valamiért.

Tipp babakocsis futáshoz #4: Csukló öv

Néhány babakocsihoz már jár csukló öv, de a legtöbbhöz nem. Ez egy pánt, amit ráerősítesz a kezedre, hogy ha véletlenül elengednéd a babakocsit ne legyen belőle probléma.

csuklóöv

Tipp babakocsis futáshoz #5: Élvezd!

A legfontosabb mindig az, hogy jól érezd magad, hiszen mi jobb dolog van annál, hogy a gyerekeddel vagy a szabad levegőn és futsz.